En helt ny hemsida kommer freezonehaninge.com, den har premiär 24 februari.
En trygg Freezone

Våra verksamheter vårterminen 2020

 

 

 


Arrangörsskap

Vill du och dina kompisar skapa events/arrangemang men vet inte hur man ska gå tillväga?
I denna studiecirkel går vi igenom dem olika faser i ett arrangemang, vad man bör tänka på och de många fällor som man ska se upp för.(Denna studiecirkel kan kombineras med Youtube Content Creation, Streamer, Producent samt Videoproduktion)


Läs Mer...Cosplay


Cosplay härstammar från japansk populärkultur och är en förkortning av begreppet costume play. Cosplay innebär att man klär ut sig till fiktiva karaktärer från filmer eller serier men också från serietidningar eller manga/anime. Ofta skapar man sina kläder/kostym från olika plagg men man kan även använda den formbara pvc-plast. Rekvisitan till själva karaktären är inte nödvändigt men det hör oftast till karaktären. Man kan också givetvis köpa sin kostym och rekvisita dock begränsar det dig till möjligheten att kunna tävla inom Cosplay där det brukar vara ett krav att du har gjort din egen kostym. Finns även tävlingar i scenframställning där du ska framhäva din karaktär du rollspelar så bra som är möjligt.


Läs mer...


DANSMATTA (DDR)

DDR eller StepMania är ett fritt rytmbaserat dataprogram eller ”dansspel” som är baserat på arkadspelet Dance Dance Revolution (DDR) från Japan. Det går ut på att man står på en matta (spelkontroll) med pilar som pekar i olika riktningar. I takt till musik ska man sedan försöka träffa pilar som visas på en skärm. Man kan även sätta dit egna danssteg till sin favoritmusikvideo. 

Välkommen att prova!Läs mer...


BLI EN DRÖNARPILOT / -OPERATÖR


Att flyga drönare ger en enorm frihet, speciellt när det kommer till att filma och ta foton. Bara din egen kreativitet sätter gränserna för vad du kan åstadkomma med en drönare!

Här ger vi dig och dina kompisar möjligheten att lära er flyga drönare. Vi kombinerar teori med praktiska övningar.

 

Välkommen att prova!


Läs mer...


eSport

Vill du och dina kompisar starta ett esports lag?

Som lag får du hjälp med ni träning både psykiskt och fysiskt.

Ni kommer att ha tillgång till våran esports center för möten och taktiskt genomgång.

 

Här kommer ni också att kunna streama utåt till omvärlden samt att bygger upp en scenvana dig och dina kompisar. Denna studiecirkel innehåller mycket diskussioner som är väldigt viktigt speciellt när man ska bygga upp en hållbar gruppdynamik där kommunikation är en av de mest essentiella aspekter inom ett esportlag.Läs mer...


Filmanalys - Ur en filosofiskt och psykologiskt perspektiv


Vi ger oss in i film/serie världens filosofi och psykologiska aspekter. Vi låter först och främst gruppen bestämma film eller serie på ett demokratiskt sätt utifrån premissen av ett den är filosofiskt eller psykologiskt lagd. Annars går den över till ett “smörgåsbord” av olika teman man får rösta fram.  Sedan diskuterar gruppen de olika filosofiska och psykologiska perspektiven men även hur den kan ha för påverkan i det riktiga livet.

 

Detta är väldigt bra sätt att tänka utanför “boxen” och man lär sig se saker och ting på ett annorlunda sätt. “Which pill do you take? The Blue or Red pill?Läs mer...


Fotografi

Denna kurs i digital fotografering är avsedd att hjälpa dig att behärska din digitalkamera. Du lär dig kamerans grundläggande funktioner så att du kan börja fotografera i manuellt läge och fånga bilder av högre kvalitet på människor och platser omkring dig.


Producent

Som producent är ni yttersta ansvariga för det som visas på en livesändning i en större  produktion. Denna cirkel är främst inriktad mot esport men det går att tillämpa på andra områden också. Här har man också möjlighet sända live via internet också om man så vill. 
Denna studiecirkel innehåller både tekniska genomgångar med praktiska övningar.

 

(Denna studiecirkel kan kombineras med videoproduktion.)Läs mer...


Programmering - Grundkurs


Här lär sig gruppen grunderna för programmering. Vi går även igenom hur en statiskt hemsida fungerar och hur en dynamiskt hemsida funkar. Vi kommer att använda oss av Microsoft Visual Studio Express 2017.

Läs mer....


Streaming


Gruppen lär sig att streama för en internet public i live sändning. Här får du vana att vara framför kameran och börja snacka med dig själv. Det är svårare än vad man kan tro.

 

Vi går igenom vad man bör tänka på när man streamar samt den finansiella delen utav en stream. (Denna studiecirkel kan kombineras med videoproduktion.)


Läs mer...


React


Du sitter fram en kamera och reagerar på det gruppen presenterar för dig. Detta för att få dig att känna hur det är att vara framför kameran men även hur du förmedlar känslor och intryck. Sedan om allt känns bra med dig går vidare och skapar React på youtube. Bra för den personliga utvecklingen men också hur du kommunicerar framför kameran.


Läs mer...


 

Videoproduktion

Denna studiecirkel går igenom video animering till videoredigering. Detta är väldigt användbart när man ska skapa Youtube Content Creation eller när man är Streamer men även för producenter som ska hålla i livesändningar på vita duken i större arrangemang eller events.

 

(Denna studiecirkel kan kombineras med Youtube Content Creation, Streamer samt Producent.)


Läs mer...


Youtube Content Creation

Väldigt många kollar på youtube klipp varje dag över hela världen. Men youtube är så mycket än det. Det är en plattform, en plattform för dig som vill göra din röst hörd och låter din kreativitet flöda ut i världen. Vad är content creation? Vi benar ut och utforskar detta område tillsammans och lär oss att skapa Youtube Content (videoklipp).

 

(Denna studiecirkel kan kombineras med videoproduktion.)Läs mer...